Mobil omslagsbild

Vår vackra jord behöver din och min hjälp.....

Jag känner mig väldigt djup idag. Tidigt i morse kunde jag höra fåglarnas kvitter, när jag öppnade altandörren. Det känns så hoppingivande och förtröstansfullt. Riktigt glädjekvitter. Det var nästan så jag började kvittra.

Vilken ynnest att få vandra här på vår vackra jord tillsammans med alla andra. Vår vackra natur, i de vackraste färger, former, strukturer, dofter, smaker mm. Alla fantastiska, mer eller mindre gosiga djur, så vackra och även de i olika färger, former, storlekar,dofter mm. Mycket är fantastiskt!

Vad gör vi här och varför? Tänker inte ens försöka besvara frågan men jag kommer ändå in på tanken om att det viktigaste borde vara att på bästa sätt ta hand om oss själva, vår omgivning, djur och natur samt vår vackra jord. Enkelt, eller hur?

Vår vackra jord mår dåligt och klockan är fem i tolv.
Hur kan vi hjälpa till? Det finns väldigt många olika sätt att bidra, men ett sätt kan vara att tänka goda tankar om vår jord.
Det har gjorts studier på hur man genom att tänka negativa tankar ofta, i närheten av en växt, tar död på växten. Vid samma studie tänkte man positiva tankar ofta, i närheten av en växt med samma förutsättningar som den första. Den växten frodades. Detta gäller allt liv. Tänk positiva goda tankar.

Min tanke är att få med så många som möjligt att tänka positiva tankar om vår jord och allt liv.

Vi kan alla bidra och tankarna har en fantastisk effekt om de används på rätt sätt.

Varför så djup idag? Jo, kl 12.30 idag klämtade klockan på väggen, på min arbetsplats, vilket den normalt inte gör. Då tittar jag på almanackan och ser att det är den 20 februari. Det är min bror Leifs födelsedag och han gick bort för 6 år sedan. Det påminner mig om att vi kan göra skillnad nu, medans vi går på jorden.

Kram till er alla.

 

 

Etiketter: vår jord

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar